Volledig scherm
Verdediger Rick de Graaf is sinds maart weer fit na een meniscusoperatie. © Richard van Hoek Fotografie

Spannend! Dubbeldam (zo) knipoogt al naar tweede klasse

SportWanneer Dubbeldam (zo) morgen op eigen veld niet verliest van SEP, kan de Dordtse derdeklasser zich opmaken voor de nacompetitie, waarin promotie naar de tweede klasse de hoofdprijs is.

Dubbeldam (zo) dankt deze kans op nacompetitievoetbal aan de goede resultaten van de laatste weken. Nadat de competitie zich in februari had gesplitst en Dubbeldam verder ging in de derde klasse Hoog B werd in eerste instantie een valse start gemaakt. Van de eerste vier wedstrijden gingen er drie verloren, waardoor zelfs degradatie naar de vierde klasse op dat moment nog mogelijk was.

,,Eigenlijk hebben we sinds ik er weer bij ben de weg omhoog gevonden", stelt speler Rick de Graaf met een knipoog. ,,In augustus raakte ik geblesseerd aan mijn knie. Dit leidde ertoe dat mijn binnenmeniscus eruit moest. Na een lang revalidatietraject speelde ik eind maart eindelijk weer mee tegen Full Speed. Wij wonnen die partij met 1-2 in blessuretijd en dat betekende de ommekeer. Daarvoor waren de sfeer en resultaten ondermaats."

,,Toen ik net terug was, had ik nog wel een conditionele achterstand, maar nu heb ik het idee dat weer helemaal fit ben. Precies op tijd dus voor de beslissende fase van het seizoen."

De 27-jarige verdediger, die een deel van zijn opleiding bij Sparta en FC Dordrecht genoot, speelt nu zes seizoenen in Dubbeldam 1. ,,Bij FC Dordrecht kreeg ik geen contract. En omdat een aantal vrienden van Oranje Wit naar Dubbeldam ging, ben ik meegegaan. Met mijn maatjes Jerry van Ingen, Dennis Stam, Enzo van de Vossenberg en Dennis Geschiere voetbal ik nog steeds. Onder trainer Roy de Bruin werden we twee jaar achter elkaar kampioen. We wisselden heel goede wedstrijden af met zeer slechte, waardoor we ook een degradatie meemaakten. Gelukkig staan we nu weer op de drempel van de tweede klasse."

Quote

Toen ik net terug was, had ik nog wel een conditione­le achter­stand, maar nu heb ik het idee dat weer helemaal fit ben. Precies op tijd dus voor de beslissen­de fase van het seizoen

Saillant detail is dat als Dubbeldam de eerste knock-outronde op eigen veld overleeft, XerxesDZB de volgende tegenstander is. Bij de Rotterdammers is Brasco Tuvaljevic de trainer. Hij keert komend volgend seizoen na één jaar weer terugkeert aan de Schenkeldijk.

,,Vorig seizoen werden we in de nacompetitie uitgeschakeld door XerxesDZB", kijkt De Graaf terug. ,,Na negentig minuten stond het nog 0-0, maar in de verlenging kreeg ik mijn tweede gele kaart. Uit de vrije trap die daarop volgde, scoorden zij. Wij kregen daarna nog wel kansen maar uiteindelijk werd het 2-0. Wij zijn erop gebrand het nu beter te doen. We zitten in een goede periode en hebben de overtuiging dat we kunnen promoveren. Ik vind het trouwens wel leuk dat Brasco terugkomt. Een tactisch sterke trainer die ons heel aanvallend liet spelen."

Oudere broer

Het zo zomaar kunnen dat De Graafs twee jaar oudere broer Roy, die net met het tweede elftal van Dubbeldam kampioen is geworden, in de nacompetitie keept. Eerste doelman Robin van Dijk kampt met knieproblemen en zijn blessure lijkt zich te verergeren.

,,Voor de winterstop speelden Robin en mijn broer om en om, maar uiteindelijk koos trainer Richard Smaal voor Robin. We spelen dit jaar voor het eerst bij dezelfde vereniging, hopelijk met promotie als eindresultaat", besluit De Graaf positief.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Onderzoeker mediawijsheid: ‘Veel jongeren zijn bezorgd om hun online-tijd’
    Even Vragen Aan

    Onderzoe­ker mediawijs­heid: ‘Veel jongeren zijn bezorgd om hun online-tijd’

    Liefst 56 procent van de jongeren tot 21 jaar (vooral meisjes) heeft met zichzelf afgesproken om minder tijd online door te brengen. Bijna 30 procent gebruikt een app om inzicht te krijgen in hoeveel tijd achter de schermen van mobieltjes, tablets en dergelijke doorgebracht wordt. Twee derde heeft de piepjes van pushberichten uitgezet. Dat ontdekte Jeroen van der Laan uit Hendrik-Ido-Ambacht, onderzoeker mediawijsheid aan het Hoornbeeck College bij een onderzoek onder 2200 leerlingen van verschillende scholen.