Een kinderverhoorkamer bij de politie. In deze zaak verklaarde het slachtoffertje -een meisje, niet het jongetje dat figureert op deze foto- over het voorval in een speeltuin in Sliedrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kinderverhoorkamer bij de politie. In deze zaak verklaarde het slachtoffertje -een meisje, niet het jongetje dat figureert op deze foto- over het voorval in een speeltuin in Sliedrecht. © Fotografie Richard van Hoek

Sliedrechter vrijgesproken van seksueel misbruik buurmeisje, kneep in bil wél bestraft

Een 63-jarige Sliedrechter is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, omdat hij een buurmeisje van 4 jaar oud in haar bil heeft geknepen. De rechtbank sprak de man evenwel vrij voor de zwaarste aanklacht, het seksueel misbruiken van het inmiddels 9 jaar oude buurtgenootje. De Sliedrechter spreekt in een reactie van een ‘enorme opluchting’.

Volgens het Openbaar Ministerie had het misbruik plaatsgevonden op een buurtspeelpleintje in 2004. Daar hing het meisje in een klimrek. De volwassen buurtgenoot zou het slachtoffer in haar bil hebben geknepen en daarbij met zijn vingers tussen haar billen zijn gekomen.