Volledig scherm
Dennis Verhoef: ,,Geweldige tactische zet.'' © Volwerk Fotografie

Sliedrechter Dennis Verhoef: Eén keer per jaar vliegt alles erin

SPORTNog één wedstrijd winnen en Sliedrecht is na twee seizoenen in de eerste klasse (zaterdag) weer hoofdklasser. Dennis Verhoef hielp zijn ploeg met vier goals aan een 5-2 zege op Roda'46.

Spits Sjoerd van der Waal opende dinsdagavond de score voor Sliedrecht, maar bij rust stond er een 1-2 achterstand op het scorebord van De Lockhorst.

,,Sjoerd stond op een eiland tegen drie man, we wonnen geen 'tweede ballen', hadden geen diepgang en onze backs stonden teveel naar binnen. We hebben een goed gesprek gehad in de rust en dat hielp wel'', zo luidde de kraakheldere analyse van coach Van der Steen, die Akram Chentouf na rust naar het middenveld haalde en Verhoef naast Van der Waal posteerde.

Quote

Een geweldige tactische zet van de coach

Dennis Verhoef

,,Een geweldige tactische zet van de coach'', loofde Verhoef zijn trainer. Zelf verdiende Verhoef echter ook een behoorlijke schouderklop. Met vier doelpunten hielp hij Sliedrecht hoogstpersoonlijk van een 1-2 achterstand naar een 5-2 overwinning. ,,Eén keer in het jaar heb ik zo'n wedstrijd: dat álles erin vliegt. Vandaag was een mooi moment'', zei hij lachend.

Één goal eiste Verhoef op nadat hij een schot van Marciano Simonis van richting veranderde ('Een lekker Inzaghi-goaltje'), de overige drie treffers kwamen op aangeven van linksback Roy van 't Hoog, die volgend seizoen met ASWH de tweede divisie ingaat. ,,Roy was grandioos'', vond ook Van der Steen. ,,Dennis, Sjoerd en ook Luciano (van Harlingen, red.) kunnen een goal maken, maar Roy is onze absolute assistkoning. Hij heeft echt veel zin om op een mooie manier afscheid te nemen.''

Barneveld

Dat mooie afscheid moet er zaterdag in de finale van de nacompetitie komen tegen DETO Twenterand. Gisteren werd bekend dat deze wedstrijd vanaf 14.30 uur wordt gespeeld op het terrein van SDVB in Barneveld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!