Volledig scherm
De politie ging met een arrestatieteam naar de woning van de Sliedrechter. © Politie Drechtsteden-Buiten

Sliedrechter (18) met nepwapen door arrestatieteam aangehouden

Een 18-jarige Sliedrechter is donderdagochtend aangehouden, omdat hij in de tuin stond te schieten met een airsoftpistool. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk was, waren bij de aanhouding agenten van het team parate eenheid, het arrestatieteam en de Dienst Speciale Interventies (DSI) aanwezig.

Rond de klok van kwart voor elf kwam er bij de politie een melding binnen dat er een man met een vuurwapen in een tuin stond te schieten. Er zou al zes keer geschoten zijn. Mensen hoorden harde klappen en het wapen werd steeds herladen. De melder had het over een zwart handvuurwapen waarmee werd geschoten.

De politie heeft vanwege de ernst van de melding direct groot opgeschaald. Zowel het team parate eenheid als het arrestatieteam en de DSI zijn met spoed richting Sliedrecht gegaan. ,,Omdat het niet zeker was of het om een echt of nepwapen ging, het gevaar voor de omgeving en voor de veiligheid van de agenten ter plaatse is besloten het zekere voor het onzekere te nemen’’, schrijft de politie.

Harde knallen

Het arrestatieteam heeft de 18-jarige jongeman in de tuin in de Werenbuurt in Sliedrecht aangehouden. Hij is vervolgens meegenomen naar het bureau en vastgezet.

Na onderzoek bleek het te gaan om een veerdrukwapen, een wapen dat in de categorie airsoftwapens valt. Dit is geen vuurwapen, maar wel een wapen dat harde knallen geeft en schade kan veroorzaken. De politie heeft op het bureau een indringend gesprek gehad met de man. Het airsoftwapen is in beslag genomen.

Nepwapens
Politie: ,,Nepwapens op straat kunnen tot levensgevaarlijke situaties leiden. Regelmatig worden agenten op straat geconfronteerd met jongeren die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent, die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet. Wanneer er een melding binnenkomt van een persoon die rondloopt met een wapen, wordt zo’n melding altijd opgepakt volgens de protocollen van een vuurwapenmelding.''

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!