Wijkagenten riepen vorige maand al op alert te zijn op ‘babbeltrucs’ in de binnenstad.
Volledig scherm
Wijkagenten riepen vorige maand al op alert te zijn op ‘babbeltrucs’ in de binnenstad. © Politie Drechtsteden Binnen

Slachtoffer waarschuwt voor diefstal telefoons na ‘babbeltruc’ in centrum Dordt

Wees gewaarschuwd voor dieven in het centrum van Dordrecht, roept de Dordtse Jill op. Haar dochter en diens vriend werden zaterdag bestolen van hun telefoon, toen een bedelende dame aan hun tafel kwam in de McDonald’s. 

,,Ze bedelde om eten, kwam erg dichtbij, en leidde mensen af met een blad met cijfertjes”, omschrijft Jill de actie van de dame. Daarna waren er twee telefoons van tafel weggenomen. Er is aangifte gedaan.

Volgens Arlec Delgorge van McDonald’s is het een bekend probleem en gaat het om ‘een bende’ die op meerdere plekken toeslaat. ,,Het zijn steeds anderen. We houden nauw contact met de politie. Er komen bij ons duizend mensen per dag, dan heb je niet in de gaten wie er precies binnenkomt. Als zo iemand in het vizier is, zorgen we dat diegene wordt weggestuurd.’’

Babbeltrucs

Wijkagenten riepen vorige maand al op alert te zijn op dergelijke ‘babbeltrucs’. ‘Vooral in eetgelegenheden, maar ook andere ondernemingen, waar mensen even rustig zitten. Een persoon spreekt je aan, legt bijvoorbeeld een plattegrond boven je telefoon en stelt een vraag. Intussen word je telefoon weggenomen’, luidde de waarschuwing op Twitter.