De shuttlebusjes van en naar Kinderdijk
Volledig scherm
De shuttlebusjes van en naar Kinderdijk © Cees van der Wal

Shuttlebus naar de molens in Kinderdijk rijdt ook in 2020

De shuttlebusjes van en naar Kinderdijk keren in 2020 terug. Dat meldt de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Of de dienst dan nog steeds gratis is, is nog wel de vraag.

De shuttledienst, die tussen de parkeerterreinen in Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland reed, werd dit jaar voor het eerst ingezet tijdens de drukste weken. Volgens berekeningen van de SWEK scheelde dat zo’n duizend auto’s per week.

,,We kijken met tevredenheid terug op de pilot’’, zegt Jan-Dirk Verheij van de SWEK. ,,Ook vanuit de dorpen hebben we positieve geluiden gehoord.’’ In het visitormanagementplan van 2020 komt de pendeldienst weer voor, maar dan mogelijk niet meer gratis voor de bezoeker. Daarvoor zijn de kosten van de dienst te hoog. De gemeenten onderzoeken nu samen met de provincie de mogelijkheden om die wel rendabel te krijgen.

Ook de Waterbus voer dit seizoen met een tweede schip vanuit Rotterdam en Dordrecht naar Kinderdijk. Uit een eerste evaluatie van de cijfers blijkt dat het doel om tijdens de drukste weken minimaal 7500 bezoekers extra te vervoeren, ruimschoots gehaald.

De verwachting is dat er ook volgend jaar weer extra afvaarten komen. De kosten daarvoor zijn voor Alblasserdam, Molenlanden en de SWEK.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Kinderdijk en omstreken? Schrijf je hier in!