Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Selectie De Zwerver in winter naar Auschwitz

Trainingskampen in het buitenland zijn voor amateurclubs - zelfs tot aan het laagste niveau toe - al lang niet speciaal meer. Veel voetballers en begeleiding vliegen begin volgend jaar naar Zuid-Europa om onder de Spaanse of Turkse zon te trainen. Derdeklasser De Zwerver kiest voor een geheel andere aanpak.

Vorig jaar ging de Kinderdijkse selectie naar het Ierse Dublin en over enkele weken vliegen de mannen van trainer Edward Knook naar het Poolse Krakow. Daar zal een bezoek worden gebracht aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz. 

Wat de trip ook bijzonder maakt, is dat er geen voetbalspullen mee het vliegtuig ingaan. ,,Want er wordt immers niet getraind'', legt Hennie Deelen, organisator en lid van de commissie voetbaltechnische zaken van De Zwerver, uit. ,,Wij vroegen ons af of zo'n trainingsweekend veel toevoegt. Die jonge gasten gaan 's avonds op stap en staan dan de andere ochtend brak op het trainingsveld. Vorig seizoen zaten we rond de winterstop in een slechte periode, maar na het teamuitje in Dublin was de ploeg meer een eenheid en ging het sportief beter.''

,,We hebben ons wel afgevraagd of een trip naar Polen en een bezoek aan Auschwitz niet erg zware kost was voor jonge spelers'', vervolgt Deelen. ,,We hebben echter met alle jongens gesprekken gevoerd.'' Veel van de jongens zouden graag nog een keer Auschwitz bezoeken. 

Gesprek

Binnenkort gaan vertegenwoordigers van De Zwerver in gesprek met de Dordtse stichting Stolpersteine. Ook uit Alblasserdam zijn joodse families afgevoerd en de club vindt het juist om daar aandacht aan te besteden. Op welke wijze dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Kinderdijk en omstreken? Schrijf je hier in!