Ger Klop (midden, met pen en boekje).
Volledig scherm
PREMIUM
Ger Klop (midden, met pen en boekje). © Jan Noorlandt

Scouts van ASWH en Kozakken Boys actief als voetbalspionnen

Ger Klop en Raoul SwijnenburgBij amateurclubs op hoog niveau is scouting de normaalste zaak van de wereld, zowel op het gebied van spelers bekijken als op dat van het analyseren van tegenstanders. Een kijkje in de keuken bij de regionale tweededivisionisten Kozakken Boys en ASWH.

Ger Klop maakt deel uit van de technische commissie van Kozakken Boys en is voor het vierde jaar scout bij de Werkendamse club, waar technisch directeur Kees Spaan eindverantwoordelijk is voor technische zaken.

Ger Klop bezoekt op zaterdag wedstrijden om interessante spelers te bekijken. ,,Ik pak dan de derde divisie en de hoofdklasse. Incidenteel zie ik voetbal op eerste- of tweede-klasseniveau, want zo af en toe duikt er wel eens een talent in de regio op. Wij volgen ook de kranten en het internet. Op zondag lees ik alle verslagen door op het internet, want daarin vallen mij vaak namen van spelers op die interessante dingen laten zien. Ooit heeft Kees Spaan zo Gwaeron Stout bij De Zwerver weggeplukt. Uiteraard zie ik ook regelmatig ons eigen team voetballen.’'