Herman Hofman van CSG De Lage Waard (links) met Hans Laheij van Landvast in een van de omgebouwde zalen. Maandag beginnen de eindexamens.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Hofman van CSG De Lage Waard (links) met Hans Laheij van Landvast in een van de omgebouwde zalen. Maandag beginnen de eindexamens. © Victor van Breukelen

School huurt bioscoop af voor ‘coronaproof’ eindexamen

Het eindexamen afnemen in coronatijd stelt scholen voor nieuwe uitdagingen. Want hoe ga je om met die 1,5 meter? CSG De Lage Waard in Papendrecht wijkt uit naar Landvast, waar de middelbare school een aantal zalen huurt. Bij de bioscoop, die voorlopig nog niet open mag, zijn ze blij te kunnen helpen. ,,We hebben niks te doen.’’

 1. Een vaarcursus voor ‘beginners’ op de rivieren…
  PREMIUM

  Een vaarcursus voor ‘beginners’ op de rivieren…

  Ik vertel u niks nieuws als ik stel dat Dordrecht en water onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Ruim een jaar geleden mocht ik, in opdracht van het museum Hof van Nederland, meewerken aan een serie reportages over Dordtenaren en hun band met het water en eerlijk gezegd was het een koud kunstje om hiervoor (het werd een tentoonstelling) geschikte ‘gesprekspartners’ te vinden: een oud-brugwachter, iemand van het Waterschap, een boswachter in de Biesbosch, een watersporter, een beroepsvaarder… ze waren snel gevonden en vertelden vol passie over hun hobby of professie.
 2. Stalker belt en bericht ex-vriendin zo’n duizend keer: ‘Ja, dat zijn er best veel’
  PREMIUM

  Stalker belt en bericht ex-vrien­din zo’n duizend keer: ‘Ja, dat zijn er best veel’

  Het stuklopen van zijn liefdesrelatie was begin dit jaar bijzonder lastig te verkroppen voor een Alblasserdammer. De 32-jarige K. E. belde in drie maanden tijd liefst 521 keer naar zijn ex-vriendin, stuurde haar 278 sms’jes en 161 WhatsAppberichten én 33 boodschappen via Facebook. ,,Terwijl zij maar zestien keer terugbelde en vijf keer sms’te. Stalking’’, aldus het Openbaar Ministerie.