Volledig scherm
Ambulancepersoneel bekommert zich om een van de slachtoffers op straat in Sliedrecht.. © Jeroen Verbueken/Fotopersburo Busink

Schietpartij in Sliedrecht: twee mensen zwaargewond

Bij een schietpartij in Sliedrecht zijn zaterdagavond twee mensen zwaargewond geraakt. Dit meldt de politie.

Een van de slachtoffers is aangetroffen op de Sperwerstraat. Het tweede slachtoffer bevond zich op de Lijsterweg. De politie heeft de omgeving van de Sperwerflat en sporthal De Valk afgezet voor onderzoek. Ze kreeg meerdere meldingen over de schietpartij.  Inmiddels zijn ambulances en twee traumahelikopters ter plaatse.

Getuigen, twee jongens van 16,  vertellen hoe ze een man op straat zagen liggen met een andere man ernaast die bloed op zijn handen had. Ze hadden het idee dat die een schotwond van een van de slachtoffers heeft geprobeerd te stelpen. Toen de ambulance kwam, zijn ze doorgelopen waarna ze het tweede slachtoffer zagen liggen. 

Een 17-jarige buurtbewoner is naar eigen zeggen door een van de slachtoffers  aangesproken. ,,We hebben de politie, die er al was, zijn kant opgestuurd.” 

Alles op alles

,,Hulpdiensten zetten alles op alles’’, zo meldt de politiewoordvoerster.  ,,Onze eerste zorg gaat uit naar slachtoffers. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. We roepen getuigen op zich te melden  via noodnummer 112 of 0900-8844. Anonieme tips geven kan ook via 0800-7000.’’

Het is de tweede keer binnen 24 uur dat  de politie in de regio Drechtsteden moet uitrukken voor een schietpartij. Vrijdagavond omstreeks elf uur raakte in de Dordtse wijk Sterrenburg een man gewond door vuurwapengeweld.