Volledig scherm
PREMIUM
Jan Andries de Boer, Piet van Die en Fred Omvlee (vlnr) in Paradiso, waar zij op zondag 2 juni een kerkdienst verzorgen. © Privéfoto

Rolling Stones en Prince gingen hem al voor: Papendrechtse dominee Piet staat in Paradiso

Rolling Stones, The Police, James Brown en Prince gingen hem voor. Over een week steelt de Papendrechtse dominee Piet van Die in de Amsterdamse poptempel Paradiso de show.

Vraag Piet van Die of hij iets wil vertellen over popmuziek en hij wordt een spraakwaterval. De Papendrechtse dominee begon vijf jaar geleden met kerkdiensten waarin zijn muzikale held Johnny Cash een prominente rol speelt. Tijdens zulke diensten in kerken in de wijde omtrek geen psalmen of gezang, maar songs van de in 2003 overleden zanger.

  1. Er moet toch een betere plek te vinden zijn voor de kermis?
    PREMIUM
    COLUMN

    Er moet toch een betere plek te vinden zijn voor de kermis?

    Begrijp me goed. Ik heb, buiten dat opgefokte sfeertje dat er soms omheen hangt, hélemaal niks tegen de kermis. Ik ben namelijk écht niet vergeten hoe mooi ik het als kind vond om een rondje in de draaimolen te maken. Hoe enerverend het was om voor het eerst naast mijn vader in de botsautootjes te zitten en hoe heerlijk de poffertjes ter afsluiting smaakten. Dát gun ik alle kinderen in mijn stadje én hun ouders natuurlijk van harte.