Dordtenaar Renee van der Spoel (60) op de Wantijdijk waar hij onder andere overheen gaat racen om te trainen voor een van de zwaarste beklimmingen in de wielersport: de Passo dello Stelvio in de Italiaanse Alpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dordtenaar Renee van der Spoel (60) op de Wantijdijk waar hij onder andere overheen gaat racen om te trainen voor een van de zwaarste beklimmingen in de wielersport: de Passo dello Stelvio in de Italiaanse Alpen. © Jeffrey Groeneweg

Renee bereidt zich voor op loeizware bergbeklimming door Italiaanse Alpen voor Cliniclowns

De Passo dello Stelvio in de Italiaanse Alpen is één van de zwaarste beklimmingen in de wielersport. De klim kent maar liefst 48 haarspeldbochten. Je klimt 24 kilometer omhoog om bijna 2000 meter hoogteverschil te overwinnen. Docent kok en Dordtenaar Renee van der Spoel (60) waagt zich tijdens de Alpentocht aan de helse klimpartij om geld in te zamelen voor Cliniclowns.

  1. Ambitieus plan voor metamorfose Drechtsteden: ‘Gezond wonen en werken wordt nog belangrijker’
    PREMIUM

    Ambitieus plan voor metamorfo­se Drechtste­den: ‘Gezond wonen en werken wordt nog belangrij­ker’

    Hoe kan het Drechtstedengebied aantrekkelijker en beter worden om te wonen, werken en recreëren? Die vraag kregen de gerenommeerde architecten Adriaan Geuze (West 8) en Francine Houben (Mecanoo) op hun bordje. In hun toekomstbeeld, dat zij in opdracht van de Economic Development Board (EDB) en de zeven Drechtsteden opstelden, halen ze stevig de bezem door het gebied én voegen ze veel toe.