Een maand geleden liet Qbuzz passagiers op station Stadspolders staan: de te korte trein was te vol.
Volledig scherm
Een maand geleden liet Qbuzz passagiers op station Stadspolders staan: de te korte trein was te vol. © Paul Suijkerbuijk

Provinciale Staten Zuid-Holland: ‘Qbuzz laat reizigers te vaak staan’

Leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland eisen opheldering over het feit dat vervoerder Qbuzz te vaak reizigers laat staan omdat treinen en bussen al vol zitten. Dat gebeurde onlangs op de MerwedeLingelijn bij station Dordrecht Stadspolders, maar ook buschauffeurs laten verbaasde reizigers soms staan.

Dat gebeurt vooral in de bussen die 100 kilometer per uur mogen rijden, maar daardoor geen staplaatsen hebben. Die worden vooral op lijn 387 (Gorinchem-Utrecht) ingezet, maar ook op lijn 388 (Kralingse Zoom-Sliedrecht-Utrecht).

SP, ChristenUnie-SGP, PVV en CDA willen van het provinciebestuur weten wat het gaat doen om te zorgen dat Qbuzz voldoende materieel inzet. Qbuzz kondigde eind vorige maand aan extra bussen in te zetten op de lijnen 387 en 388, maar de vier partijen betwijfelen of dat voldoende is.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in! Voor nieuws uit Gorinchem en omstreken, schrijf je hier in.