Volledig scherm
De schietpartij vond vrijdagavond plaats op de Zuilenburg in de Dordtse wijk Sterrenburg. © Fotopersburo Busink

Politie zoekt nog twee verdachten voor schietpartij Dordrecht, eerdere verdachte vrijgelaten

UPDATEEen 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident dat vrijdagavond plaatsvond in Dordrecht. Hij is in zijn woning in de wijk Sterrenburg opgepakt. Inmiddels is de man alweer vrijgelaten, volgens zijn advocaat.

Bij het incident op de Zuilenburg is vrijdagavond rond 22.30 uur een 17-jarige jongen uit Dordrecht neergeschoten. Hij is na het schietincident in het ziekenhuis behandeld en is inmiddels buiten levensgevaar.

De schutter of schutters gingen er na het schieten vandoor en lieten het slachtoffer met zijn verwondingen achter. De dader bleef na het incident uit handen van de politie, maar na getuigenverklaringen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige man aan. Dat meldde de politie maandagochtend.

Behalve de 29-jarige Dordtenaar is de politie op zoek naar nog twee verdachten. Volgens de politie lijkt het erop dat er een ruzie over geld aan de schietpartij vooraf ging. 

Getuigen

Hoewel de politie nu een verdachte heeft aangehouden, is de politie nog steeds op zoek naar getuigen. ,,Heeft u vrijdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur iets gezien of gehoord dat met het schietincident te maken had? En heeft u nog niet met de politie gesproken? Bel dan met 0900-8844 of met 0800-7000 als u liever anoniem blijft.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!