Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de omgeving van de schietpartij. © Fotopersburo Busink

Politie vindt vuurwapen in omgeving van schietpartij Sliedrecht

De politie doet groot onderzoek naar de schietpartij in Sliedrecht van zaterdagavond. In de omgeving zijn een vuurwapen en meerdere hulzen gevonden. 

De politie kreeg zaterdagavond rond half negen meerdere meldingen binnen van mensen die ‘flink wat schoten hoorden’. Agenten haastten zich naar de Lijsterweg in Sliedrecht en troffen na kort onderzoek op de Sperwerstraat twee gewonde mannen aan.

Twee traumahelikopters rukten uit. De mannen zijn met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later zijn aangehouden. Hun rol wordt onderzocht.

Groot onderzoek

De politie is een groot onderzoek gestart naar de schietpartij. Een zogenoemd team grootschalig onderzoek (TGO) bestaande uit minstens twintig rechercheurs doet forensisch en tactisch onderzoek. Meerdere straten zijn afgezet om sporen veilig te stellen. Ook doen agenten buurtonderzoek en gaan zij met getuigen in gesprek.

Zaterdagavond is in de omgeving van het incident al een vuurwapen aangetroffen. Halverwege de Lijsterweg zijn meerdere hulzen aangetroffen.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of beschikken over camerabeelden, contact op te nemen met het onderzoeksteam.

Volledig scherm
Op de trap bij het gebouw Sleijeborgh aan de Lijsterweg zijn zondagochtend de kogelgaten zichtbaar. © Fotopersburo Busink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Sliedrecht en omstreken? Schrijf je hier in!