Volledig scherm
Blowende jongeren laten volgens wijkagenten veel troep achter in de speeltuin. © AD/Robin Nanninga

Politie schroeft handhaving op bij speeltuin na klachten over blowende jeugd

De politie Dordrecht gaat extra controleren bij de speeltuin in de Tolbrugstraat in de binnenstad. Blowende jongeren laten er volgens wijkagenten veel troep achter.

De speeltuin, in de nabijheid van coffeeshops, heeft altijd de aandacht van agenten gehad. Lange tijd ging het qua overlast goed, meent wijkagent Hanneke Twigt. ,,Maar sinds de zomervakantie neemt het aantal jongeren dat gaat blowen in het speeltuintje weer toe.’’

Onder de bankjes in de speeltuin vond de politie resten joints, vloei en lege wietzakjes. Ook kwamen er klachten van omwonenden. ,,Samen met handhaving zullen wij hier extra gaan controleren en bekeuren bij overtredingen. Ook hebben wij de gemeente gevraagd extra schoon te maken in de speeltuin’’, aldus Twigt.

De speeltuin Tolbrugkamp is niet de enige plek in de binnenstad waar geklaagd wordt over hangjongeren. Ook de Kloostertuin, enkele honderden meters verderop, is een plek waar jongeren graag hangen en rommel achterlaten. De politie stuurde er enkele maanden geleden nog een groep van twintig blowende jongeren weg. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!