Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam (inzet) onderschrijft de oproep van politiechef Fred Westerbeke voor extra recherchecapaciteit. Die is onder meer nodig in het onderzoek naar de geweldsgolf rondom Alblasserdam en de woning van Alex R. aan de De Boezem.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam (inzet) onderschrijft de oproep van politiechef Fred Westerbeke voor extra recherchecapaciteit. Die is onder meer nodig in het onderzoek naar de geweldsgolf rondom Alblasserdam en de woning van Alex R. aan de De Boezem. © Qphoto

Politie heeft nauwelijks tijd om het brein achter de vergisontvoering te pakken: ‘Een lastige boodschap’

De politie heeft te weinig tijd én mensen om de criminele organisaties achter het extreme geweld in de regio aan te pakken. Een hard gelag voor inwoners van de De Boezem in Alblasserdam, waar het doelwit van de aanslagen in de regio woont, zegt hun burgemeester Jaap Paans. Hij reageert daarmee op uitspraken van politiechef Fred Westerbeke in de landelijke media, die de noodklok luidde over de bezetting van de recherche. 

  1. Geweldsgolf rondom ‘vergisontvoering’ dendert door, tóch gaat er een streep door het preventief fouilleren
    PREMIUM

    Gewelds­golf rondom ‘vergisont­voe­ring’ dendert door, tóch gaat er een streep door het preventief fouilleren

    In het Limburgse Hoensbroek is daags na de explosie om de Alblasserdamse zakenman Alex R. te intimideren, besloten een veiligheidsrisicogebied in te stellen. Net als in Alblasserdam gebeurde een maand geleden, maar dáár gaat vanaf vrijdag een streep door het preventief fouilleren. Hoe kan dat, de dreiging is toch nog niet weg? ,,Het was een zware maatregel, die we zorgvuldig moeten blijven wegen.”