Volledig scherm
De politie heeft nog geen idee wie er achter de verschillende autobranden in Dordrecht zit. © Fotopersburo Busink

Politie heeft geen idee wie verantwoordelijk is voor de autobranden in Dordrecht

Het is voor de politie vooralsnog een mysterie welke persoon of personen verantwoordelijk zijn voor de reeks autobranden in Dordrecht. Het onderzoek wordt voortgezet.

Ondanks extra inzet van agenten in de avond en nacht zijn er nog geen verdachten aangehouden. Mogelijk houden die zich koest vanwege de extra controles in de stad, maar volgens de politie is dat alleen maar gissen.

Feit is wel dat het sinds de laatste autobrand in de nacht van maandag op dinsdag in de Orionstraat stil is gebleven, al is nog onduidelijk of dat afgelopen nacht ook het geval is geweest.

Tot wanneer de politie extra politiemensen in blijft zetten in Dordrecht, waarbij veelvuldig automobilisten op late tijdstippen voor controle aan de kant worden gezet, wil een politiewoordvoerder niet zeggen. ,,We gaan mensen niet wijzer maken dan nodig'', zegt ze.

Burgemeester

Burgemeester Kolff besloot dinsdag in overleg met de politie tot de ingrijpende maatregel, omdat er in de maand juni al acht auto's in brand waren gestoken. Dat gebeurde onder meer twee maal in de Orionstraat, bij het Admiraalsplein en op de Rijksstraatweg.

De autoriteiten durven niet te zeggen of er sprake is van een pyromaan. Deskundigen stelden eerder in het AD dat er één of meerdere pyromanen aan het werk kunnen zijn of dat een groep actief is die vandalisme pleegt en een kat-en-muis spel speelt met de politie.

De teller voor heel dit jaar staat op achttien branden. Enkele weken geleden werd voor één brand al een 52-jarige man opgepakt . Hij wordt echter maar verdacht van één van de branden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!