De veroordeelde Dordtenaar was teamcoördinator van het warehouse van Intersafe en gaf onder meer leiding aan deze afdeling.
Volledig scherm
De veroordeelde Dordtenaar was teamcoördinator van het warehouse van Intersafe en gaf onder meer leiding aan deze afdeling. © Valerie Kuypers

Pikkende teamchef moet 134.000 euro die hij verdiende door spullen te verpatsen terugbetalen

Drugs, drank en gokken. Voor Dordtenaar H.G. (42) bleek dit een giftige cocktail, waardoor hij als teamcoördinator van een pakhuis aan het pikken sloeg. De rechtbank veroordeelde hem daarvoor deze week tot een werkstraf van 240 uur, 90 dagen voorwaardelijke celstraf én terugbetaling van 134.000 euro aan gestolen spullen.

  1. G. (42) verklikte stelende collega’s, maar sloeg zelf aan het pikken: ‘Zodra schoonmakers weg waren’
    PREMIUM

    G. (42) verklikte stelende collega’s, maar sloeg zelf aan het pikken: ‘Zodra schoonma­kers weg waren’

    Al twintig jaar was H.G. (42) een loyale werknemer van het Dordtse bedrijf Intersafe. De teamcoördinator van het pakhuis verklikte bij zijn baas zonder enige twijfel twee collega’s die spullen pikten. Het duo werd ontslagen. In plaats van een waarschuwing leek die diefstal G. juist op een idee te hebben gebracht. Enkele jaren later beroofde hij zijn werkgever van kostbare spullen. ,,Ik ga liever de kliniek dan de bak in’’, vertelde de verdachte donderdag in de rechtbank.