Volledig scherm
Aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda is een gedenksteen in het trottoir gelegd voor Paul Pluijmert uit Dordrecht. © Yolanda Sjoukes

Permanente gedenksteen voor doodgestoken Dordtenaar Paul Pluijmert

In het trottoir aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda is een permanente gedenksteen geplaatst voor Paul Pluijmert, de 23-jarige Dordtenaar die begin november vorig jaar werd doodgestoken na een avondje stappen. 

Er liggen weer bloemen. En een briefje van een man genaamd John die schrijft: ‘Paul, ik had je zo graag beter willen leren kennen. En niet op deze verschrikkelijke manier...’

Maandenlang lagen er bloemen en teksten op de plek waar Pluijmert dodelijk werd geraakt. Nu ligt er een permanente gedenksteen van metaal tussen de stoeptegels, met daarin de naam van Pluijmert, zijn silhouet en ook een lieveheersbeestje, het symbool tegen zinloos geweld.

Het artikel gaat verder onder de foto. 

Volledig scherm
Een briefje voor Paul: ‘Ik had je zo graag beter willen leren kennen. en niet op deze verschrikkelijke manier....’ © Yolanda Sjoukes

De rechtszaak tegen de 36-jarige verdachte Andy D. uit Breda, die ervan wordt verdacht Pluijmert te hebben neergestoken, moet nog plaatsvinden. Er zijn tot nu toe alleen tussentijdse zittingen geweest. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet op dit moment nader onderzoek naar de sporen op het mes waarmee de Dordtenaar werd omgebracht. Dat gebeurt op verzoek van de advocaat van Andy D.

Het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut naar het mes is uiterlijk 14 november afgerond. De eerstvolgende tussentijdse zitting (pro forma) vindt plaats op 31 oktober. De verdachte zelf moet ter observatie naar het Pieter Baan Centrum. 

Volledig scherm
© Yolanda Sjoukes

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.