Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Patiënten regelen zelf het afscheid van geliefde huisarts

Patiënten van een Dordtse huisarts hebben het initiatief genomen tot een afscheidsreceptie. Saskia Vreugdenhil vertrok met stille trom bij huisartsenpraktijk Monarda, nadat zij zowel privé als zakelijk scheidde van haar collega-praktijkhouder. Enkele patiënten besloten daarop alsnog een afscheid te organiseren voor hun geliefde huisarts. Dat vindt vandaag plaats.

Met behulp van Facebook is geprobeerd om zoveel mogelijk patiënten te bereiken. De initiatiefnemers verwachten tussen de 300 en 400 mensen. ,,Dat zegt wel iets over hoe geliefd ze is’’, vertelt een van hen.

Waarom is ze zo geliefd? ,,Ze bood iedereen een luisterend oor en deed meer aan begeleiding dan je van een huisarts mag verwachten. Dat maakt haar bijzonder. Wij vonden dat ze daarom een afscheid verdient. Daarnaast hebben veel patiënten hier behoefte aan, omdat ze lief en leed hebben gedeeld en een band met haar hadden opgebouwd.’’

De inloopbijeenkomst vindt plaats van 16 tot 19 uur in De Crabbehoeve. Aanwezigen wordt gevraagd om een kleine bijdrage in de kosten. Naast Vreugdenhil zullen ook drie andere vertrokken medewerkers van de huisartsenpraktijk aanwezig zijn.