Parkeren in Indische Buurt-Zuid blijft toch gratis
De invoering van betaald parkeren in de Indische Buurt-Zuid in Dordrecht is van de baan. Een krappe meerderheid van de bewoners stemde tegen het voorstel van de gemeente voor een vergunningsstelsel en parkeermeters.
De parkeerdruk in de Indische Buurt-Zuid is groot, dat geldt ook voor de Indische buurt in zijn geheel en de Vogelbuurt. Sinds de invoering van betaald parkeren in 2020 in de ‘driehoek’ Noordendijk, Groenedijk, Oranjelaan, is die druk verder toegenomen.
In het voorstel van de gemeente zouden de Indische Buurt-Zuid en de nabijgelegen Transvaalbuurt samen een betaald-parkeren-zone worden. In de Transvaalbuurt staan nu al parkeermeters. 70 huishoudens stemden tegen het voorstel van de gemeente, 67 waren voor het plaatsen van parkeermeters. Deze krappe meerderheid heeft tot gevolg dat parkeren in de Indische Buurt-Zuid gratis blijft, de uitslag van het voorstel was namelijk bindend.
Parkeertoerisme
Voorstanders wilden parkeervergunningen vanwege het vele ‘parkeertoerisme’ in de wijk. Parkeervergunningen zouden bewoners tien euro per maand gaan kosten. Dit biedt echter nog geen garantie op een parkeerplek, dat was ook het argument dat tegenstanders aanvoerden.
In de Indische Buurt zouden volgens bewoners structureel te weinig parkeerplaatsen zijn. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er nog gekeken naar het verzoek vanuit bewoners voor extra parkeerplaatsen in de buurt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
PREMIUMMIJN BLIK EN IK
Geen van Wims (78) auto’s verdween ooit geruisloos: ‘Ik weet niet of dat woord toen al bestond, maar: shit’
Het begon met een lening van 600 gulden bij zijn verloofde voor zijn eerste bromfiets. Inmiddels is Wim Schreuder 78 jaar en staat er een Mercedes voor de deur. Alles wat er in de tussentijd gebeurde, is meer dan noemenswaardig. Zoals die ene keer dat hij ‘s nachts in Duitsland stond met een lege tank. En zijn vrouw. En drie kinderen. ,,En toen scheurde ik ook nog uit mijn broek.’’Dordrecht -
Kerkstraat bij Grote Kerk verandert in Synodestraat
De Kerkstraat in Dordrecht krijgt binnenkort een andere naam. Op verzoek van ChristenUnie/SGP gaat die straks door het leven als de Synodestraat. -
Dordrecht blijft langer Regenboogstad: ‘Iedereen moet zich hier thuis kunnen voelen’
Dordrecht blijft nog tot 2026 Regenboogstad. Hiermee maakt Dordrecht zich sterk voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI+ personen. ,,Wij willen een stad zijn waar iedereen zich thuis kan voelen en kan meedoen”, zegt wethouder Chris van Benschop.Dordrecht -
En weer daalt de huurprijs in Dordrecht, al lijkt een stijging aanstaande
En weer dalen de huurprijzen in Dordrecht. Voor het vierde kwartaal op rij betalen mensen minder voor een huurhuis, mede door het wegblijven van expats als gevolg van de coronacrisis. Huizen in het hogere huursegment bleven daardoor leegstaan.
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
PREMIUM
Van den Dool onderstreept topvorm in Papendrecht: ‘Ik moest gaan, want ben niet de beste sprinter’
Jens van den Dool onderstreepte zaterdag tijdens de 69ste wielerronde van Papendrecht zijn topvorm met een klinkende overwinning. ,,Drie podiumplaatsen in een week tijd’’, refereerde hij opgetogen aan zijn knappe zege in Hoogerheide en tweede plaats in het districtskampioenschap.Dordrecht -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.