Supermarkten in Papendrecht mogen iedere zondag open.
Volledig scherm
Supermarkten in Papendrecht mogen iedere zondag open. © Peter Koster/AD

Papendrechtse supermarkten mogen iedere zondag open om hamsteren tegen te gaan

In Papendrecht mogen winkels in levensmiddelen iedere zondag open vanwege de coronacrisis. De gemeente hoopt op meer klantenspreiding en minder hamsteraars.

Supermarkten en andere winkels in levensmiddelen mochten tot vorige week alleen op de eerste en derde zondag van de maand van 12.00 tot 18.00 uur open. Nu mag dit iedere week. De nieuwe regeling duurt zolang de regionale noodverordening met maatregelen rond het coronavirus geldt. Winkeliers bepalen zelf of ze gebruikmaken van de regeling.

De gemeente hoopt zo meer spreiding van klanten te creëren. ,,Ook wordt beoogd om de piek in bezoekersaantallen op de maandagochtenden en de neiging tot hamsteren te verminderen”, laat woordvoerder Wilma Havermans weten.

Niet nodig

In andere gemeenten blijven supermarkten ook in deze tijd vooralsnog dicht op zondag. ,,Klanten kunnen nog steeds tijdens de reguliere openingstijden prima boodschappen doen. Ook kiezen veel mensen ervoor om hun boodschappen te laten bezorgen, wat ervoor zorgt dat het over het algemeen rustig is in de supermarkten en andere winkels in levensmiddelen”, aldus Daphne Noij van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. 

Ook in Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Molenlanden verandert voor zover bekend niets. In Dordrecht en Zwijndrecht mogen winkels in levensmiddelen sowieso al iedere zondag open.