Egbert Lichtenberg (52) en zijn vrouw Nienke werden dinsdagavond warm onthaald in het gemeentehuis in Almkerk.
Volledig scherm
Egbert Lichtenberg (52) en zijn vrouw Nienke werden dinsdagavond warm onthaald in het gemeentehuis in Almkerk. © Ricardo Smit

Papendrechter Lichtenberg wordt nieuwe burgemeester aan de andere kant van de rivier

De fractievoorzitter van het CDA in Papendrecht, Egbert Lichtenberg, wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe burgemeester van de nieuwe fusiegemeente Altena. De 52-jarige politicus is dinsdagavond door de gemeenteraad van het gebied, waar onder meer Werkendam onder valt, voorgedragen bij Commissaris van de Koning.

Naar de functie in de nieuwe gemeente solliciteerden dertien belangstellenden, onder wie één vrouw.

Lichtenberg heeft kennis van het gebied en bestuurlijke ervaring. De Papendrechter is algemeen directeur bij MidZuid, het Sociaal Werkbedrijf van de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout. Als de benoeming doorgaat, gaat Lichtenberg 9 december aan de slag.

Tegelijk met de voordracht in Altena werd een stuk verderop bekendgemaakt dat Ambachter Servaas Stoop de burgemeester wordt van een andere fusiegemeente: West Betuwe. De 57-jarige is burgemeester geweest in Dirksland en Korendijk en waarnemend burgemeester in Zuidplas. Het is de bedoeling dat hij op 22 november in Geldermalsen wordt geïnstalleerd.

Algemeen directeur Egbert Lichtenberg van MidZuid neemt een carrièremove door burgemeester te worden. Onbekend met de politiek hij evenwel niet door zijn rol binnen het CDA in Papendrecht.
Volledig scherm
Algemeen directeur Egbert Lichtenberg van MidZuid neemt een carrièremove door burgemeester te worden. Onbekend met de politiek hij evenwel niet door zijn rol binnen het CDA in Papendrecht. © Pix4Profs / Johan Wouters

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Papendrecht en omstreken? Schrijf je hier in!