Regenboogvlag ter illustratie.
Volledig scherm
Regenboogvlag ter illustratie. © Robin Utrecht

Papendrecht hijst voortaan regenboogvlag op Coming Out Day

De gemeente Papendrecht heeft een regenboogvlag besteld om voortaan jaarlijks te kunnen hijsen op Coming Out Day. Een eerste voorstel hiervoor werd gedaan naar aanleiding van de Nashville-verklaring in januari.

Het Papendrechtse college van b en w deed nam destijds afstand van de Nashville-verklaring: het antihomopamflet dat werd ondertekend door predikers en andere orthodoxe christenen. De gemeente hees - in tegenstelling tot ruim honderd andere gemeenten in Nederland - toen geen regenboogvlag. ‘Het advies van het college is om te handelen vanuit eigenstandigheid en niet vanuit incidenten. Wij zijn dan ook geen voorstander van het hijsen van de regenboogvlag naar aanleiding van de Nashville-verklaring op zich’, was toen de uitleg.

In plaats van Europese vlag

Het was in de ogen van de burgemeester en wethouders krachtiger om de regenboogvlag jaarlijks te hijsen op Coming Out Day op 11 oktober. Hierover volgt nog een officieel raadsbesluit, maar burgemeester Aart-Jan Moerkerke laat weten dat de vlag al binnen is. Het voorstel aan de raad wordt om de Europese vlag te strijken ten bate van de regenboogvlag. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!