Het gevonden geld
Volledig scherm
Het gevonden geld © Openbaar Ministerie

Overvallen Zwijndrechtenaar heeft 400.000 euro in verhuisdoos, justitie onderzoekt herkomst

Justitie heeft in de woning van een Zwijndrechtenaar 400.000 euro aan contant geld gevonden. Het geld lag samen met vier Rolexen in een verhuisdoos. Agenten deden de opmerkelijke vondst nadat de bewoner vorige week was overvallen. Nu is duidelijk waar de daders van dat misdrijf naar op zoek waren.

Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie, dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad, hield de ontdekking aanvankelijk geheim. Nu is besloten om het nieuws alsnog naar buiten te brengen om duidelijk te maken dat er in de bewuste woning aan de Langeweg in Zwijndrecht geen buit meer is te halen.

Drie gemaskerde mannen drongen in de nacht van donderdag op vrijdag het huis binnen. De overvallers sloten de bewoner op in zijn kelder en doorzochten het huis. De bewoner kon zichzelf bevrijden en alarmeerde de politie.

Die kwam naar de woning toe en startte direct een onderzoek. Daarbij stuitten agenten op een doos met geld en zeer waardevolle horloges. ,,Een deel van het geld bleek te bestaan uit 500 euro biljetten. Die worden inmiddels algemeen erkend als belangrijk signaal voor ondermijnende criminaliteit als witwassen’’, laat het Openbaar Ministerie nu weten.

De landelijke recherche onderzoekt nu of het geld afkomstig is van zware georganiseerde criminaliteit. De bewoner is niet gearresteerd. Het is nog onduidelijk welke verklaring hij heeft gegeven voor de herkomst van het geld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!