Volledig scherm
Overlast melden blijkt makkelijker met de nieuwe wijklijnapp in Dordrecht © Jens Verhagen

Overlast op straat in Dordrecht voortaan melden via Fixi

Dordtenaren die bij de gemeente melding willen maken van zaken als zwerfvuil, graffiti, horecaoverlast, losliggende stoeptegels of kapotte straatverlichting moeten hiervoor voortaan gebruik maken van het systeem Fixi.

Dit vervangt de vertrouwde wijklijn waar de gemeente voorheen gebruik van maakte. Daarbij moesten Dordtenaren allerlei velden invullen en kon het formulier op internet niet worden verstuurd zonder de exacte locatie mét huisnummer door te geven. Een melder was zodoende minutenlang bezig, terwijl hij de gemeente louter wilde helpen met zijn melding.

Met Fixi wordt het voor Dordtenaren makkelijker om iets door te geven. Zo leerde een test van deze krant, na het installeren van de applicatie op de mobiel telefoon, dat je zowel met of zonder account iets door kunt geven.

Daarna kan de melder een foto uploaden en op een kaart, die net als de oude app via gps herkent waar je staat, aangeven over welke plek de melding gaat. Na het geven van een omschrijving kan de melding anoniem of met gegevens worden verzonden naar de gemeente.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!