Boris Bar & Kitchen.
Volledig scherm
Boris Bar & Kitchen. © Boris Bar & Kitchen

Opening Boris Bar & Kitchen op het Scheffersplein weer uitgesteld

De opening van de nieuwe horecagelegenheid Boris Bar & Kitchen op het Scheffersplein in Dordrecht is voor de derde keer uitgesteld.

Aanvankelijk zou het hippe etablissement in juli de deuren openen, maar dat werd gaandeweg die maand uitgesteld tot eind augustus. ,,Jammer, maar liever een maand later, zodat alles echt helemaal klaar is’’, vertelden ondernemers Ferdi Faber en Eva van Croonenburg.

Door papierwerk, vergunningen en vertraging met de verbouwing werd ook die datum niet gehaald en de opening doorgeschoven naar 4 oktober. Vijf dagen later zijn de deuren echter potdicht en lijkt er binnen niets meer te zijn gebeurd.

Faber was afgelopen dagen niet bereikbaar om opheldering te geven en op de website en Facebookpagina wordt evenmin duidelijkheid gegeven over de opening. Op de site staat alleen dat de opening ongeveer oktober dit jaar is.

Geldstromen

Mogelijk wachten de ondernemers op groen licht van de gemeente Dordrecht. Navraag leert dat die nog wacht op de uitkomst van toetsing van de vergunningaanvraag bij het landelijk bureau Bibob. Dat onderzoekt onder meer de geldstromen en of de ondernemers integer genoeg zijn. Boris Bar & Kitchen is voor 146.000 euro gefinancierd met crowdfunding. 

,,Aanvankelijk is er hoger ingezet, maar dat lukte niet’’, duidt horecamakelaar Dennis Oemar Said. Onder meer Heineken en Sligro investeerden elk vervolgens 25.000 euro. ,,Daarmee zat mijn taak er op’’, aldus Said.

Het restbedrag, zo'n 80.000 euro, zou via ‘andere investeringsbronnen’ zijn binnengehaald.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!