Op zoek naar vermiste Dirk: ‘Als de hond wat waarneemt, springt ze in het water’

VideoStichting Signi Zoekhonden heeft zaterdag vanaf het water gezocht naar Dirk Dalebout uit Dordrecht. De 52-jarige Dordtenaar is al ruim twee weken vermist. Met behulp van een speurhond werd de Oude Maas afgezocht, vanaf de plek waar Dalebout graag kwam. Daaruit is een locatie naar voren gekomen, waar de politie volgens de familie maandag verder gaat zoeken.

De stichting liet twee speurhonden afgelopen week ruiken aan een paar schoenen van Dirk Dalebout. Afzonderlijk van elkaar vonden de dieren een spoor over land dat eindigde op nagenoeg dezelfde plek langs de Laan der Verenigde Naties, onder de rook van de Zwijndrechtse brug. Pas daarna vernam de stichting van de familie dat Dirk Dalebout daar, op die bewuste plek achter het BP-benzinestation, graag kwam om naar boten te kijken.

  1. Voor pakjesavond liever even zonder kroost shoppen? Gratis opvang voor kinderen uit de regio

    Voor pakjes­avond liever even zonder kroost shoppen? Gratis opvang voor kinderen uit de regio

    Voor pakjesavond liever even zonder kroost shoppen? Bij verschillende kinderdagverblijven in Dordrecht worden kinderen van 0 tot 12 jaar uit deze regio gratis opgevangen op zaterdag 30 november. ,,De kids hebben een leuke middag, en de ouders kunnen een middag ongestoord winkelen. Iedereen blij", zegt Jet Terhorst namens COKD. ,,Ondertussen worden ook nog spullen ingezameld voor de voedselbank."