Timo Hoekstra (rechts) van onderzoeksbureau BK ingenieurs in gesprek met Sliedrechter Joop Keesmaat bij de pijlbuis in het Sliedrechtse weiland aan de Parallelweg.
Volledig scherm
Timo Hoekstra (rechts) van onderzoeksbureau BK ingenieurs in gesprek met Sliedrechter Joop Keesmaat bij de pijlbuis in het Sliedrechtse weiland aan de Parallelweg. © AD

‘Onderzoeksresultaat PFOA-grond in Sliedrecht wijkt af van eerdere metingen’

Sliedrecht gaat nóg eens extra onderzoek doen naar de grond van de Benedenveer, onder de rook van de Dordtse chemiebedrijven DuPont en Chemours. Het recente verificatieonderzoek liet namelijk afwijkende waarden zien ten opzichte van eerdere onderzoeken die naar de aanwezigheid van de chemische stof PFOA in de grond zijn gedaan. 

 1. Supporter EBOH onwel, duel bij Papendrecht gestaakt: ‘Sommige jongens zaten met tranen in de ogen’

  Supporter EBOH onwel, duel bij Papen­drecht gestaakt: ‘Sommige jongens zaten met tranen in de ogen’

  De ontmoeting tussen Papendrecht en EBOH in de tweede klasse H duurde zaterdag slechts 45 minuten. Nadat een trouwe supporter van de bezoekers onwel was geworden en er ampel beraad was geweest tussen spelers, staf en bestuur, besloten de Dordtenaren niet meer terug te keren op het veld. Het duel, dat voortijdig eindigde bij een 2-1 stand, zal op een nader te bepalen moment worden uitgespeeld.
  Dordrecht
 2. Anne Sophie schildert grote tekst op gevangenismuur, gevangenen diep geraakt: ‘Dit geeft kracht en hoop’
  PREMIUM

  Anne Sophie schildert grote tekst op gevangenis­muur, gevangenen diep geraakt: ‘Dit geeft kracht en hoop’

  Ze zullen wel cynisch doen, of lacherig , dacht Anne Sophie toen ze een joekel van een gedicht op de muur van een mannengevangenis in Dordrecht kalkte. Niets was minder waar: ,,Het waren stoere mensen, daarom vond ik het extra bijzonder om te zien dat het hen raakte.” Daarmee is haar missie − mensen blij maken − weer geslaagd. ,,‘Dit helpt me door de laatste vier jaar heen’, zei hij.”
  Dordrecht