De expositie over turnvereniging Olympia in Museum Dorpsbehoud, Jaap Zock stelde de tentoonstelling samen.
Volledig scherm
De expositie over turnvereniging Olympia in Museum Dorpsbehoud, Jaap Zock stelde de tentoonstelling samen. © Richard van Hoek Fotografie

Olympia: Van ‘mannenclub’ naar meisjes in witte jurkjes

Turnclub Olympia veranderde in 90 jaar tijd van een mannenclub in een turnvereniging voor meiden én jongens. Museum Dorpsbehoud in Papendrecht besteedt nu aandacht aan de jubilerende club met een tentoonstelling.

 1. Tea en buren zijn radeloos door huurwoningen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgelachen, zo voelt het’
  PREMIUM

  Tea en buren zijn radeloos door huurwonin­gen vol met schimmel: ‘We worden bijna uitgela­chen, zo voelt het’

  Schimmels, vochtplekken, een muffe lucht in huis. Een hoestje dat maar niet over gaat. Tea Basch-Van Seters (54) en haar buren zijn ten einde raad. Een bouwfout zorgde voor grote lekkages in hun huurwoningen, met grote schade aan vloerbedekking, meubels én muren. Maar voor een goede oplossing geeft de woningcorporatie al een jaar niet thuis. ,,Ze laten je gewoon voelen alsof je niets waard bent.”
  Sliedrecht
 2. Voetbalprogramma vol derby’s was een ode aan de regionale indeling
  PREMIUM
  COLUMN

  Voetbalpro­gram­ma vol derby’s was een ode aan de regionale indeling

  Het voetbalprogramma van afgelopen zaterdag in het verspreidingsgebied van het AD was een ode aan de regionale indeling. In Dordrecht maakten EBOH en Wieldrecht er aan de Schenkeldijk een spannende stadsderby van, de buren SV Meerkerk en Ameide kruisten de degens en op het Zwijndrechtse sportpark De Noord zorgden VVGZ en Pelikaan voor een waar voetbalfeest met alles erop en eraan: sfeer, een afwisselend scoreverloop en een uitermate tevreden kantinebaas.
  Dordrecht