Volledig scherm
Nikki de Roest (links) met de Supercup. © Privefoto

Nikki uit Heerjansdam: ‘Spelen in Feyenoord-shirt was heel speciaal'

Zaalvoetbalster Nikki de Roest uit Heerjansdam poseerde vrijdagavond in het Rotterdamse Topsportcentrum met een brede glimlach met de Supercup. En dat deed ze in een shirt van Feyenoord.

,,Het afgelopen jaar werden we als TPP Rotterdam landskampioen. Dit seizoen is die naam veranderd in Feyenoord Futsal. In de strijd om de Supercup tegen de bekerwinnaar, Drs. Vijfje, speelden we ook voor het eerst in het Feyenoord-shirt. Hoewel het nog wel een leentenue was, gaf dat toch een extra dimensie. Heel speciaal. Ik ben Feyenoord-fan en heb toen ik nog op het veld voetbalde altijd geroepen dat het mijn droom zou zijn om ooit voor Feyenoord uit te komen’’, aldus de 26-jarige De Roest, die op het veld voor Heerjansdam, PSV, ASWH en RVVH voetbalde.

Puntertje

De strijd om de Supercup werd pas in de tweede helft van de verlenging beslist. De enige treffer van de wedstrijd was een puntertje van Jennifer Oliveira. ,,We hebben kansen genoeg gecreëerd, maar het was steeds net niet. We zijn ook nog een stukje verwijderd van het niveau dat we vorig seizoen haalden. Wel logisch ook, omdat vier belangrijke speelsters zijn gestopt. De vier nieuwelingen voetbalden vorig seizoen op het veld en hebben nog enige tijd nodig. Dat heb ik vorig jaar zelf ook ervaren.’’

Feyenoord Futsal, dat vrijdag in de eerste competitieronde in Rotterdam KTP Nieuw Roden treft en later ook eredivisie-debutant ZVG uit Gorinchem tegenkomt, heeft er een lange voorbereiding op zitten. Inclusief een trainingskamp in Duitsland. De Roest: ,,We gaan ook meer trainen. We willen uiteraard weer om de prijzen spelen en nog beter voor de dag komen in de Champions League.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Heerjansdam en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.