Volledig scherm
Dirk Dalebout uit Dordrecht wordt sinds donderdagochtend 1 augustus vermist. © Privéfoto

Nieuwe sporen gevonden van vermiste Dirk (52) uit Dordrecht

Twee speurhonden hebben afzonderlijk van elkaar een nieuw spoor gevonden van de vermiste Dirk Dalebout uit Dordrecht. Dat leidde de dieren afgelopen week op twee verschillende momenten naar nagenoeg dezelfde plek langs de Laan der Verenigde Naties onder de rook van de Zwijndrechtse brug.

De acties zijn gehouden door de Stichting Signi Zoekhonden, die zich vrijwillig aanbood bij de familie van de verdwenen 52-jarige Dordtenaar. De club wist sinds de oprichting in 2004 al meer dan vierhonderd vermiste personen ‘terug te geven’ aan achterblijvers.

Een week eerder leidde de inzet van een andere speurhond Bono tot een spoor dat via een bankje bij een vijver aan de Viottakade naar de achterkant van het treinstation in het centrum ging.

De twee honden van Signi liepen de andere kant op, richting het water van de Oude Maas. Een plek waar Dalebout graag kwam, aldus zijn familie. Die lijkt zodoende meer waarde te hechten aan de uitkomsten van de inzet van Signi. 

Quote

Je hoopt dat de speurhond het laatste spoor oppikt

Esther van Neerbos (Stichting Signi Zoekhonden)

,,Maar het zegt nog niets’’, stelt Esther van Neerbos van Signi. ,,Het spoor van onze honden en die van Bono overlapten elkaar voor een deel, maar dat kan gebeuren omdat Dalebout in die wijk woont en in het verleden verschillende kanten op is gegaan. Er lopen dus meer sporen. Je hoopt dat de speurhond het laatste spoor oppikt, maar het kan ook het spoor zijn waar nog de meeste geur aanzit.’’ 

Vandaag wordt de speurtocht met één van de twee honden van Signi hervat bij de bewuste plek achter het BP-benzinestation, maar dan vanaf het water van de Oude Maas. Eerder deed de politie daar ook al onderzoek met een eigen speurhond.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Voor pakjesavond liever even zonder kroost shoppen? Gratis opvang voor kinderen uit de regio

    Voor pakjes­avond liever even zonder kroost shoppen? Gratis opvang voor kinderen uit de regio

    Voor pakjesavond liever even zonder kroost shoppen? Bij verschillende kinderdagverblijven in Dordrecht worden kinderen van 0 tot 12 jaar uit deze regio gratis opgevangen op zaterdag 30 november. ,,De kids hebben een leuke middag, en de ouders kunnen een middag ongestoord winkelen. Iedereen blij", zegt Jet Terhorst namens COKD. ,,Ondertussen worden ook nog spullen ingezameld voor de voedselbank."