De Zwijndrechtse wethouder Jacqueline van Dongen haalde ook haar Ambachtse collega Ralph Lafleur naar Zwijndrecht om het nu te vroeg gemaaide groen van bloemzaad te voorzien.
Volledig scherm
De Zwijndrechtse wethouder Jacqueline van Dongen haalde ook haar Ambachtse collega Ralph Lafleur naar Zwijndrecht om het nu te vroeg gemaaide groen van bloemzaad te voorzien. © Archieffoto Peter Koster

Natuurliefhebbers boos: Zwijndrecht maaide weer te vroeg

Natuurliefhebbers zijn boos op de gemeente Zwijndrecht. Die blijkt eind juni enkele bloemrijke stukken groen gemaaid te hebben, hoewel bijen en andere insecten daar nog dankbaar gebruik van hadden willen maken. 

  1. Populaire papegaai Kuif en zijn maatjes krijgen eigen merchandise: ‘We worden al herkend op straat’
    PREMIUM

    Populaire papegaai Kuif en zijn maatjes krijgen eigen merchandi­se: ‘We worden al herkend op straat’

    Met meer dan 60.000 volgers op sociale media en video’s die miljoenen keren bekeken worden zijn de vrij rondvliegende papegaaien van vogelgoeroe Dirk-Jan van der Steen populair in het hele land. Zó populair dat alle papegaaien inmiddels een eigen toegewijde fanbase hebben. En die horden fans worden binnenkort op hun wenken bediend: ,,Niet alleen hebben we mokken met de papegaaien erop, er komt nu ook een kalender.”