Dirk Loekemeijer.
Volledig scherm
Dirk Loekemeijer. © AD

Na meer dan twee maanden is er een Dordtse D66’er gevonden die wél gemeenteraad in wil

De fractie van D66 in de Dordtse gemeenteraad is bijna weer compleet. Eén van de vier zetels van de partij was sinds januari onbezet, omdat niemand die wilde innemen.

De nummers twee en vijf van de kandidatenlijst hadden allebei vier weken bedenktijd nodig om te bedanken. Nummer zes op die lijst, Dirk Loekemeijer, gaat wèl de raad in. Eerder zei hij nog daar weinig voor te voelen, vanwege de problemen binnen de partij.

De Dordtse afdeling van D66 is in crisis nadat tijdens de verkiezingen van maart 2018 Ahmet Polat en Osman Bosuguy, allebei van van Turkse komaf, met voorkeursstemmen in de raad kwamen. Die twee beschuldigen partijgenoten van discriminatie. Polat wordt verweten dat hij als voorzitter van de kiescommissie de raad in is gegaan, terwijl de partijreglementen dat verbieden. Op hem zou daarom veel druk zijn uitgeoefend die zetel niet in te nemen.

Vanwege de problemen besloten lijsttrekker Kevin Noels en Karin Castelijn hun zetel in te leveren. Paul Tiebosch nam één van die zetels al in. Onduidelijk is nog wanneer Loekemeijer benoemd wordt. Vanwege corona is er voorlopig geen raadsvergadering.