Een still uit de moodfilm ‘Alblasserdam, ons baken’.
Volledig scherm
Een still uit de moodfilm ‘Alblasserdam, ons baken’. © Visser Media & Design

Moodfilm ‘Alblasserdam, ons baken’ online te zien

De moodfilm ‘Alblasserdam, ons baken’ beleefde vanmiddag om 13.00 uur zijn online-première nadat de video gisteren al zijn première beleefde tijdens de openluchtbioscoop van Landvast.

De moodfilm, een bedenksel van dorpsgenoten Patrick Visser en Robin Lommerde, schetst in een paar minuten een beeld van het Damdorp. Naast de zonsopgang en karakteristieke plekken komen ook allerlei typisch Alblasserdamse evenementen aan bod, zoals de Paardenmarkt en de lokale wielerronde.

Visser en Lommerde, beiden werkzaam bij videoproductiebedrijf Visser Media & Design, werkten ruim een half jaar aan de film, die drie minuten duurt. ,,We willen Alblasserdammers graag laten zien wat we als bedrijf in huis hebben. We durven gerust te zeggen dat zoiets als dit over ons dorp niet eerder is gemaakt”,  verklaarden ze vorige maand aan onze website.

Bioscoop

Inmiddels staat de film dus op Youtube en op diverse social media kanalen van instanties en bedrijven uit het dorp. Wie ‘Alblasserdam, ons baken’ alsnog op bioscoopformaat wil zien is op zaterdag 21 september, de laatste dag van het Havenfestival, de hele dag welkom in één van de bioscoopzalen van Landvast. Daar worden de beelden de hele dag door onafgebroken en gratis vertoond. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Alblasserdam en omstreken? Schrijf je hier in!