Bewoner Lucas de Boer klaagde onlangs over de gebrekkige medewerking van de gemeente om zonnepanelen in de Dordtse binnenstad toe te staan.
Volledig scherm
Bewoner Lucas de Boer klaagde onlangs over de gebrekkige medewerking van de gemeente om zonnepanelen in de Dordtse binnenstad toe te staan. © Jeffrey Groeneweg

Mogelijk veel meer zonnepanelen op platte daken van historische binnenstad; Dordrecht doet onderzoek

Veel platte daken in het beschermde stadsgezicht van Dordrecht kunnen mogelijk binnen afzienbare tijd toch worden vol gelegd met zonnepanelen. Het Dordtse gemeentebestuur laat de mogelijkheden daartoe onderzoeken. Nu is het voor bewoners binnen de negentiende-eeuwse schil vaak nog moeilijk om toestemming te krijgen voor de panelen.

  1. Wethouder belooft: buurt betrekken bij alle ins en outs rond flexwoningen Alblasserdam

    Wethouder belooft: buurt betrekken bij alle ins en outs rond flexwonin­gen Alblasser­dam

    Directe omwonenden van de Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam, waar het college van B en W veertig tot zestig tijdelijke woningen wil plaatsen, krijgen een plaats in een speciale ‘beheerscommissie’. Dat moet helpen om eventuele problemen snel te signaleren en op te lossen als begin volgend jaar tientallen statushouders, jongeren en zogeheten spoedzoekers hun intrek nemen in de flexwoningen.
    Dordrecht