Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Misschien toch weer pinnen op Vogelplein

Er komt misschien toch weer een pinautomaat aan het Vogelplein in Dordrecht. Supermarkt Plus is aan het onderzoeken om een automaat binnen te plaatsen.

Jarenlang konden buurtbewoners pinnen bij de automaat in de buitenmuur van tabakszaak Ted Bogers. Tot de bank die vorig jaar weghaalde, omdat er te weinig gebruik van zou worden gemaakt.

Plofkraak

De Dordtse ondernemer was er daarna als de kippen bij om er zelf eentje te installeren, maar ook hij besloot een paar weken geleden de automaat weg te halen. De machine vertoonde te vaak storingen. Ook vreesde Bogers de veiligheidsrisico's, zoals een plofkraak.

Supermarkteigenaar Michel Doesburg zegt dat hij die leemte graag wil opvullen. ,,Maar het is nog te vroeg om nu al met zekerheid te zeggen dat het doorgaat. Zoiets is niet van de ene op de andere dag geregeld. Daarvoor moet ik eerst met allerlei instanties in gesprek.''

Ook komt er mogelijk een oplaadpunt voor de ov-chipcard in de supermarkt. Opladen kan nu nog bij Bogers, maar zijn zaak sluit in juni.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!