Dinand liep maandag flinke verwondingen op bij het incident.
Volledig scherm
Dinand liep maandag flinke verwondingen op bij het incident. © Fotopersbureau Busink/Jeroen Verbueken

Mishandelaar (30) die Dinand (14) in elkaar sloeg is voorlopig vrijgelaten

De rechtbank in Rotterdam heeft de 30-jarige mishandelaar van de Sliedrechtse Dinand de Groot (14) vrijgelaten. Ogenschijnlijk zonder enige aanleiding sloeg hij de tiener maandag tegen de vlakte, die daardoor flinke verwondingen opliep.

 1. Man beukt jongen (14) ‘uit het niets’ volledig in elkaar in Sliedrecht

  Man beukt jongen (14) ‘uit het niets’ volledig in elkaar in Sliedrecht

  Een dichtgeslagen oog, mogelijk een gebroken neus en diverse kneuzingen en wonden aan zijn hoofd. De 14-jarige Dinand de Groot uit Sliedrecht werd gisteravond in elkaar geslagen en geschopt door een man toen hij in zijn woonplaats met twee vrienden stond te ‘chillen’ voor de Jumbo-supermarkt. ,,Hij kwam uit het niets op ons af en sloeg me tegen de grond’’, vertelt het geschokte slachtoffer. De politie heeft een verdachte (30) opgepakt.
 2. Dinand (14) werd ‘zomaar’ in elkaar geslagen: ‘Je bent wel echt alert nu’
  Play
  VIDEO

  Dinand (14) werd ‘zomaar’ in elkaar geslagen: ‘Je bent wel echt alert nu’

  De 14-jarige Dinand de Groot uit Sliedrecht werd maandagavond in elkaar geslagen en geschopt bij de Jumbo-supermarkt in zijn woonplaats. Een man kwam uit het niets op de Sliedrechter en zijn vrienden af en sloeg hem tegen de grond. Dinand hield er onder meer een blauw oog en mogelijk een gebroken neus aan over. De mishandeling heeft flinke impact gehad. ,,Je bent wel echt alert nu, of er niet iemand achter je aankomt ofzo.’’