Met een lampje zoeken naar ict-specialisten in de Drechtsteden
In de Drechtsteden zijn amper nog mensen beschikbaar voor ict-banen, terwijl er wel 300 vacatures in de regio openstaan. Het UWV noemt de arbeidsmarkt voor ict’ers daarom ‘zeer krap’. En het probleem zal groter worden, zo is de overtuiging van werkgevers.
Het meest wordt gevraagd naar netwerkspecialisten, beheerders applicatiesoftware, technisch web- en multimediaontwikkelaars, internetprogrammeurs en helpdeskmedewerkers. Via het UWV zo'n ict-specialist vinden, is zeer lastig. Met 48 WW-uitkeringen maken werkzoekenden met zo'n achtergrond een miniem deel uit van het totaal aantal werkloosheidsuitkeringen in de regio.
Zakelijke diensten
Werkgevers verwachten, zo meldt het UWV, dat het almaar lastiger wordt om hun ict-vacatures vervuld te krijgen. Niet alleen de ict-sector heeft last van krapte op de arbeidsmarkt, want er zijn veel sectoren die een beroep doen op ict’ers: onderwijs, financiële dienstverleners, zakelijke diensten en het openbaar bestuur.
De helft van de werkgevers kiest er nu voor om kandidaten aan te nemen die niet helemaal voldoen aan functie-eisen, om ze vervolgens zelf op te leiden. Uit werkgeversonderzoek van het UWV in 2021 bleek al dat bijna twee derde van de deze vacatures moeilijk vervulbaar is. Het ontbreekt de sollicitanten volgens bedrijven aan voldoende vakkennis of benodigde werkervaring.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Werkgevers in de Drechtsteden en Gorinchem hebben 8400 banen, maar personeel is niet te vinden
Werkgevers in de arbeidsmarktregio’s Drechtsteden en Gorinchem staan te springen om personeel. Ze hebben gezamenlijk zo’n 8400 vacatures openstaan. Met name in de sectoren transport en logistiek, techniek en ICT is het voor hen uitermate lastig om personeel te vinden. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUM
Neem ook eens iemand aan die niet helemaal bij je bedrijf past, zegt deze expert: ‘Betaalt zich uit’
Nauwelijks een bedrijf of organisatie dat níet zit te springen om mensen. En dat verandert voorlopig niet. Alle reden voor werkgevers om creatief te denken bij het invullen van vacatures. En voor werknemers hét moment om een keer iets anders te gaan doen. -
PREMIUM
Wapenstok vanaf vandaag beschikbaar voor boa’s, maar gaan we ze ook meer zien?
Handhavers in de regio gaan voorlopig nog niet met een korte wapenstok over straat. Vanaf vandaag kan dat, maar gemeenten zijn terughoudend met het aanvragen van een verdedigingswapen voor boa’s. In Gorinchem worden handhavers binnenkort wél uitgerust met handboeien. -
PREMIUM
Sportcentrum Pentagon komt in handen van Krachtwereld: ‘Er gaat heel veel veranderen’
Sportcentrum Pentagon wacht een complete metamorfose. In september komt het gebouw aan de Sikkelstraat in handen van Krachtwereld.nl, dat grote plannen heeft en zelfs het dak wil gebruiken. ,,Er gaat heel veel veranderen.’’
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Nog éven geduld: vanaf augustus kun je weer pizza en pastaatjes eten bij Happy Italy in Ambacht
Het populaire restaurant in Ambacht is al langere tijd gesloten, maar Happy Italy Sandelingen opent op 11 augustus haar deuren weer. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.