Uit de tuintjes bij het woon- en zorgcentrum De Merwelanden zijn afgelopen maand spullen weggehaald. De vrouw op de foto is een bewoonster van het Dordtse woon- en zorgcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit de tuintjes bij het woon- en zorgcentrum De Merwelanden zijn afgelopen maand spullen weggehaald. De vrouw op de foto is een bewoonster van het Dordtse woon- en zorgcentrum. © Rinie Boon

Meerdere spullen uit tuinen van overleden bewoners gestolen bij Dordts zorgcentrum: ‘Waarom zou je?!’

Zowel uit de tuin van Manons overleden oma als uit die van Jolanda’s overleden vader zijn de afgelopen maand spullen weggehaald. Beide familieleden woonden in het woon- en zorgcentrum de Merwelanden in Dordrecht. De twee vrouwen willen de spullen vanwege de emotionele waarde graag terug. ,,Ik noem geen namen, maar ik denk dat ik wel weet wie dit doet.’’

 1. Maar liefst 84 overtredingen en 13 waarschuwingen op één dag in de Biesbosch: ‘Toezien blijft nodig’

  Maar liefst 84 overtredin­gen en 13 waarschu­win­gen op één dag in de Biesbosch: ‘Toezien blijft nodig’

  Van te hard varen tot aan het rijden of varen onder invloed: de handhavers in Dordrecht zaten allesbehalve stil tijdens hun actie in De Biesbosch zaterdag. Maar liefst 84 processen-verbaal zijn uitgeschreven, dertien mensen kregen een officiële waarschuwing. ,,Het blijft hard nodig om toe te zien op een juist recreatief gebruik van De Biesbosch’’, concludeert Staatsbosbeheer.
  Dordrecht
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.