Volledig scherm
PREMIUM
Het huis van de Dordtse Ibrahim en Nazan Karatas is compleet aangetast door bluspoeder. Het stel en hun 1,5 jaar oude dochtertje kunnen weken niet in hun huis wonen als gevolg van een 'kwajongensstraak'. © privéfoto

Meerdere aangiftes van bluspoederaanval in Dordrecht: ‘Het is een aanslag’

De politie kreeg zaterdag drie aangiftes binnen uit de Dordtse wijk Stadspolders na 'bluspoedervandalisme'. Een vierde aangifte volgt nog. De politie onderzoekt de zaak.

Bij twee huizen in de wijk lukte het de nog onbekende dader(s) om bluspoeder uit twee brandblussers de woning in te spuiten en daarmee enorme schade te veroorzaken. Bij twee andere woningen mislukte die poging maar werden wel vernielingen aangericht.

  1. Van wit-roze spekblokken tot vozen op de ligwei, herinneringen aan het buitenbad van De Hoge Devel
    PREMIUM

    Van wit-roze spekblok­ken tot vozen op de ligwei, herinnerin­gen aan het buitenbad van De Hoge Devel

    Het nieuws dat het buitenbad van De Hoge Devel in Zwijndrecht met de verbouwing van het zwembad na 55 jaar verdwijnt, riep talloze verontwaardigde reacties op. Jan van Geloof (66), Hendrik Boer (75) en Wouter Eenhoorn (65) halen herinneringen op aan ‘hun bad’. Het snoepkraampje van het Develpaviljoen bijvoorbeeld, badjuffrouw Ali en bussen vol Rotterdammers die op bezoek kwamen.