In 2019 zamelde de Rotterdamse politie een grote hoeveelheid vuur- en steekwapens in tijdens de actie 'Wapens de wijk uit'.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2019 zamelde de Rotterdamse politie een grote hoeveelheid vuur- en steekwapens in tijdens de actie 'Wapens de wijk uit'. © ANP

Meer Dordtse jongeren met mes op zak: ‘Inleveren zonder straf voorkomt dat ze verdachte worden’

De angstcultuur die heerst onder jongeren stuwt het wapenbezit in Dordrecht op, merken de politie en jongerenwerkers. Via de actie ‘Waarom lever jij je mes in?’ wil de stad het aantal steekwapens drastisch verminderen. 

 1. Politiechef over onderbezetting, ondermijning en racisme in de regio: ‘We werken in een glazen huis’
  PREMIUM

  Politie­chef over onderbezet­ting, ondermij­ning en racisme in de regio: ‘We werken in een glazen huis’

  Na zeventien jaar verruilde districtschef Dennis den Os de Schilderswijk en het stadscentrum van Den Haag in voor het district Zuid-Holland Zuid. Zijn stap viel samen met de intrede van corona én de verharding in de samenleving die met de komst van het virus gepaard ging. Een gesprek over onderbezetting en loyaliteit, maar ook over ondermijning en racisme. ,,Maar ik verzet me er tegen dat een racistisch incident symbool staat voor de politie als geheel.’’
 2. Dordtse rapper Jojo zwaait met AK-47 en geladen pistool in videoclip: 30 maanden cel geëist voor wapens en overval
  PREMIUM

  Dordtse rapper Jojo zwaait met AK-47 en geladen pistool in videoclip: 30 maanden cel geëist voor wapens en overval

  In navolging van sommige andere muzikanten wilde de Dordtse rapper Jovany E. (27) in zijn woonplaats een 'stoere’ videoclip opnemen. Vol vuurwapens en stapels geld. Bij een inval van de politie in een woning aan de Thorbeckeweg vonden agenten een geladen kalasjnikov en pistool. ,,Superdom’’, bekende E. dinsdag voor de rechtbank, waar hij terechtstond voor nog twee andere misdrijven.