Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Meer dan 1,8 miljoen euro voor fietsmaatregelen in Dordrecht

Het Dordtse college van burgemeester en wethouders wil ruim 1,8 miljoen euro uittrekken om gebruik van fietsen in de stad te vergemakkelijken en knelpunten op te lossen.

Het grootste deel van dat bedrag gaat naar betere fietsstroken op de Krispijnseweg, wat een drukke fietsroute is. Over drie jaar staat daar groot onderhoud op de planning. Ook wordt bekeken of de verkeerslichten nog nodig zijn.

Op de kruising Brouwersdijk / Bosboom Toussaintstraat moet de voorrangssituatie duidelijker worden. Daar kruisen een 30- en een 50-kilometerweg elkaar. Ook de situatie bij de laad- en losstrook van supermarkt Dirk van den Broek wordt aangepakt. De rijbaan voor auto’s wordt daar smaller gemaakt en het fietspad doorgetrokken, zodat fietsers minder last hebben van de vrachtwagens.

De rotonde bij de Burgemeester De Raadtsingel / Toulonselaan wordt in 2022 onder handen genomen, omdat veel fietsers die onveilig vinden. De aansluiting van het fietspad op de kruising wordt ‘logischer’, waardoor een rechte oversteek ontstaat.

De Patersweg wordt een fietsstraat. Op het Van Eesterenplein komen meer fietsnietjes.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!