In de Facebookgroep Dordt Blijft Live staat onder meer een livestream van Suzan & Freek.
Volledig scherm
In de Facebookgroep Dordt Blijft Live staat onder meer een livestream van Suzan & Freek. © ANP Kippa

Meeblèren met een livestream van je favoriete artiest: Bibelot en Popcentrale lanceren #dordtblijftlive

Bibelot en de Popcentrale mogen dan voorlopig gesloten zijn, toch vullen ze Dordrecht met muziek. De organisaties lanceerden dinsdagmiddag #dordtblijftlive.

De gelijknamige Facebookgroep moet de komende tijd gevuld raken met muziek uit de stad. Livestreams, muziekvideo’s, online muzieklessen en andere muzikale initiatieven worden gebundeld. Iedereen kan in de groep zijn of haar initiatief delen. Het enige wat muzikanten daarvoor hoeven te doen, is de hashtag #dordtblijftlive gebruiken als zij iets online zetten.

Poppodium Bibelot en de Popcentrale dragen alle muzikanten een warm hart toe. ,,Ook in deze barre tijd willen we onze rol zo goed mogelijk blijven vervullen: het aanbieden van onvergetelijke live-ervaringen. Met deze campagne verzamelen we online live-initiatieven en maken we die eenvoudig toegankelijk voor ons publiek”, aldus David van Wijngaarden, directeur van Bibelot.

Tal van livestreams

De groep is om 15.00 uur gelanceerd. Beide organisaties hebben al voor opvulling gezorgd. Zo staan er tal van livestreams op van onder andere Suzan & Freek, Scotch en The Dirty Daddies. Ook duiken Bibelot en Popcentrale de archieven in voor liveregistraties, foto’s en aftermovies van evenementen uit het verleden.

Dordt Blijft Live is niet het eerste initiatief in Dordrecht op cultureel gebied. De Popcentrale streamt iedere vrijdag -en zaterdagavond al live een concert of dj-set via hun website en Facebookpagina en deelt kennissessies. Het Dordtse VVV-kantoor roept muzikanten op een huiskamerconcert te geven. Die mini-concerten worden vervolgens uitgezonden via Facebook en YouTube.