Volledig scherm
Pedro Marques. © Henk Veenstra

Marques scoort bij debuut voor winnend FC Dordt

De nieuwe Portugese spits Pedro Marques heeft zich bij zijn debuut voor FC Dordrecht meteen laten zien. De huurling van Sporting Portugal scoorde de winnende treffer in het oefenduel met competitiegenoot FC Den Bosch in Zaltbommel: 1-0.

FC Dordrecht speelde voor rust solide op het terrein van Nivo Sparta. Vlak voor rust scoorde de rechtsbenige Marques met een heerlijk schot met links. Na rust werd er veel gewisseld door trainer Braga en vielen de Dordtenaren ver terug maar de prestigezege bleef intact.

FC Dordrecht verwelkomt op 3 augustus overigens de Griekse middenvelder Savvas Mourgos van Norwich City terug. Mourgos wordt opnieuw gehuurd, nadat hij afgelopen seizoen vanwege een fikse knieblessure na tien duels voor FC Dordt terugkeerde naar Engeland.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Zwijndrechtenaar hoort jaren cel eisen na bonje bij witwassen
    PREMIUM

    Zwijndrech­te­naar hoort jaren cel eisen na bonje bij witwassen

    Een 28-jarige Zwijndrechtenaar moet, als het aan justitie ligt, 42 maanden celstraf uitzitten. De man had samen met een man uit Vlaardingen geld van een phishing-organisatie wit gewassen. De Vlaardinger zou de Zwijndrechtenaar daarbij tot twee keer toe belazerd hebben. Uit woede daarover pleegde de leider van de organisatie samen met de Zwijndrechtenaar een overval op de belwinkel van de Vlaardinger in Rotterdam. Ze dreigden met een pistool en staken met een mes.