De verdachte uit Gorinchem had volgens het Openbaar Ministerie zulke taferelen voor ogen toen hij zijn ‘opruiende berichten’ in een groep op Snapchat zette. Zelf beweerde hij dat zijn woorden niet te serieus genomen moesten worden. ,,Het was een geintje’’, zei hij bij de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
De verdachte uit Gorinchem had volgens het Openbaar Ministerie zulke taferelen voor ogen toen hij zijn ‘opruiende berichten’ in een groep op Snapchat zette. Zelf beweerde hij dat zijn woorden niet te serieus genomen moesten worden. ,,Het was een geintje’’, zei hij bij de rechter. © ANP

Mannen horen straffen voor oproep tot avondklokrellen in Gorinchem, Dordrecht en Sliedrecht

‘Gorkum op de map. Boys, vanavond vuur, veel vuur.’ Na de avondklokrellen in Urk, Rotterdam en Eindhoven dreigden begin dit jaar ook ernstige ongeregeldheden in deze regio. De politie arresteerde drie mannen uit Dordrecht, Gorinchem en Sliedrecht die opriepen tot geweld of protest. Zij verschenen maandag voor de rechter.

  1. Stalker belt en bericht ex-vriendin zo’n duizend keer: ‘Ja, dat zijn er best veel’
    PREMIUM

    Stalker belt en bericht ex-vrien­din zo’n duizend keer: ‘Ja, dat zijn er best veel’

    Het stuklopen van zijn liefdesrelatie was begin dit jaar bijzonder lastig te verkroppen voor een Alblasserdammer. De 32-jarige K. E. belde in drie maanden tijd liefst 521 keer naar zijn ex-vriendin, stuurde haar 278 sms’jes en 161 WhatsAppberichten én 33 boodschappen via Facebook. ,,Terwijl zij maar zestien keer terugbelde en vijf keer sms’te. Stalking’’, aldus het Openbaar Ministerie.