Volledig scherm
In de auto lag een tas vol biljetten van honderd euro verstopt. © Politie

Man die 700.000 euro verstopte in zijn auto weer op vrije voeten

De 25-jarige Zaandammer die onlangs op de A16 bij Zwijndrecht werd betrapt met 700.000 euro aan contanten in zijn auto, is vrijgelaten. De man heeft 70.000 euro betaald en afstand gedaan van het in zijn voertuig verstopte geld. Daarmee is de strafzaak afgedaan, meldt het Openbaar Ministerie. 

De politie hield de automobilist eind vorige maand aan bij een verkeerscontrole op de A16 ter hoogte van Zwijndrecht. De agenten stuitten in zijn auto op een verborgen ruimte waarin een tas vol met biljetten van honderd euro was verstopt. ‘De bestuurder beriep zich op zijn zwijgrecht en wilde niets verklaren over de herkomst van het geld', aldus het OM. 

Omdat er in de zaak geen nader onderzoek mogelijk was, heeft de officier van justitie de man een transactie aangeboden. ‘Het was een toevalstreffer zonder verdere aanknopingspunten’, meldt het OM. Na betaling van 70.000 euro is hij deze week vrijgelaten. Ook heeft hij afstand gedaan van de 700.000 euro die hij vervoerde en de auto waarin hij reed.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.