Volledig scherm
Politie heeft een woning aan het Pearl Buck-Erf afgezet met linten nadat een man zwaargewond is geraakt. © Fotopersburo Busink

Man (64) overleden voor de deur van het ziekenhuis na steekpartij in Dordrecht

UPDATEDe 64-jarige man die zaterdagochtend na een steekpartij zwaargewond uit een woning aan het Pearl Buck-Erf in Dordrecht is gehaald, is overleden. Een 39-jarige Dordtenaar is aangehouden als verdachte. Dat meldt de politie.

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. ,,Er was onenigheid in de woning’’, weet een woordvoerder van de politie te vertellen. ,,Bij die ruzie is een man ernstig gewond geraakt. Hij werd met eigen vervoer naar het ziekenhuis gebracht.’’

Meerdere ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse, maar de hulp mocht niet meer baten. De man overleed voor de deur van het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De plek is met witte schermen afgeschermd. 

Overstuur

De politie heeft de woning in de Dordtse wijk Stadspolders rond 11.00 uur afgezet met linten als plaats delict. In het huis waren nog twee vrouwen en kinderen aanwezig. Zichtbaar overstuur zijn ze opgevangen in een woning aan de overkant. 

Volgens buurtbewoners heeft de bewoner van het huis zijn schoonvader neergestoken na onenigheid. De politie kan dit nog niet bevestigen. ,,Dat is wat wij ook hebben gehoord, maar daar wordt nu onderzoek naar gedaan’’, zegt de woordvoerder.

Sociale familie

Een groepje buurtbewoners schrikt hevig als ze horen dat er iemand overleden is. ,,Het is zo’n sociale familie’’, vertelt een vrouw. Ze hadden wel al door dat er iets niet in de haak was: ,,We vonden het vreemd dat het rolluik op de eerste etage scheef hangt, dat is namelijk helemaal niets voor die familie.’’ 

Volledig scherm
De man overleed voor de deur van het ziekenhuis aan zijn verwondingen. © Fotopersburo Busink

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

  1. Organisatie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtingen’
    PREMIUM

    Organisa­tie over afgelasten kerstmarkt Dordrecht: ‘Het kon niet anders met deze verwachtin­gen’

    Vergeefs gekomen bezoekers, die zich wezenloos zoeken en er niets van begrijpen. Handelaren die zich herinneren hoe ze eerder onder erbarmelijke omstandigheden hun spulletjes wel aan de man mochten brengen. Dordtse ondernemers, die vrezen dat de stad veel goodwill verspeeld heeft. Onbegrip alom voor de afgelasting van de Dordtse kerstmarkt zaterdag en zondag. Maar organisator Gerben Baaij en burgemeester Wouter Kolff zijn er heilig van overtuigd dat het niet anders kon.