De afgelopen twee weken werden ook al een 24-jarige Amsterdammer en een 43-jarige Rotterdamse aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak rond de Alblasserdamse zakenman Alex R.
Volledig scherm
De afgelopen twee weken werden ook al een 24-jarige Amsterdammer en een 43-jarige Rotterdamse aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak rond de Alblasserdamse zakenman Alex R. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Man (42) opgepakt in vergisontvoeringszaak op verdenking van bezorgen van dreigbrieven

Een 42-jarige man is in Brussel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het bezorgen van dreigbrieven in onder meer Alblasserdam. Het is de derde aanhouding in de zaak rond zakenman Alex R., de man die begin augustus ontvoerd had moeten worden in het Noord-Hollandse Cruquius. 

  1. Meer daders gezocht bij ernstige geweldsincidenten na vergisontvoering: ‘Voordat er gewonden vallen of erger’

    Meer daders gezocht bij ernstige geweldsin­ci­den­ten na vergisont­voe­ring: ‘Voordat er gewonden vallen of erger’

    Er worden meer verdachten gezocht, naast de twee personen die al zijn aangehouden voor de reeks ernstige geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht, rondom zakenman Alex R en de ‘vergisontvoering’. De politie deed dinsdagavond een dringend beroep op getuigen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. ,,Voordat er gewonden vallen, of erger.”